Weboldal címe
Weboldal alcíme
Weboldal címe
Weboldal alcíme
Weboldal címe
Weboldal alcíme
A SPORT 10 POZITÍV HATÁSA
étrendkiegészítő.hu
Weboldal címe
Weboldal alcíme

Általában ha testedzésről beszélünk, akkor előre megtervezett, ismétlődő gyakorlatokat magába foglaló tevékenységre gondolunk, melyet azért végzünk, hogy megerősödjünk, fejlesszük magunkat, vagy csak a hiúság vezérel. Bármi is az ok, helyesen tesszük, hiszen rengeteg pozitív hatása van a szervezetünkre, amoből mai blogunkban összeszedtünk nektek 10-t

1. Agy
Mivel a testmozgás elősegíti a hangulatjavító szerotonin, fájdalomcsillapító és általános jó érzést okozó endorfinok felszabadulását, így oldja a szorongást, javítja a hangulatot, elűzi a stresszt hatásos a depresszió ellen is.

2. Bőr
Mindenki számára egyértelmű és megtapasztalt dolog, hogy testmozgás következtében izzadunk. De ez miért jó? Az izzadás lehetővé teszi, hogy szervezetünk a bőrön keresztül szabaduljon meg felesleges anyagoktól. Ezen kívül a sport fokozza a vérkeringést is, így több oxigén és tápanyag áramlik a bőr sejtjeihez.

3. Tüdő
A rendszeresen végzett testmozgás hatására nő a tüdőkapacitás és javul a légzés.

4. Szív
Az aktív életet élőknél kisebb a szív és érrendszeri megbetegedések kockázata. Ennek oka, hogy a rendszeres mozgás hatására a szívizom megerősödik és nő a szív teljesítőképessége.

5. Immunrendszer
A mérsékelt testmozgás erősíti az immunrendszert, míg a túledzés, illetve a tartósan végzett, megerőltető gyakorlatok inkább ellenkező hatást váltanak ki.

6. Vérnyomás
Rendszeres testmozgás hatására csökken a magas vérnyomás kialakulásának veszélye.

7. Csontok
A futás, lépcsőzés, súlyzózás, segítenek a csonttömeg megtartásában, így megelőzhető a csontritkulás.

8. Izomzat
Rendszeres edzés hatására izmaink megerősödnek, így csontjaink védettebbek lesznek a sérülésektől, ugyanakkor a fejlettebb izomzat stabilitást ad, javítja az egyensúlyt és a koordinációt.

9. Testtömeg
Az elhízás megelőzésében és kezelésében is kiemelt szerepet kap a rendszeres mozgás. Segítségével elégethetők a felesleges kalóriák, illetve a testsúlycsökkentéshez szükséges kalóriadeficit előállításában a diéta mellett a másik fontos tényező.

10. Ízületek
Rendszeres testmozgás következtében csökken az ízületi fájdalom és merevség kialakulása. (Túlzásba vitt mozgás esetén az ellenkezőjét válthatja ki) Ajánlott különböző szorító eszközök használata. (könyök-, csukló-,  térd-, bokaszorító stb.)

forrás: egeszsegkalauz.hu